MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

Onderwijsaanbod

Voor alle typen voortgezet onderwijs kun je op Dockinga College je diploma halen. Als je links in het menu klikt op een van onze locaties, kun je zien welk onderwijsaanbod op welke locatie is.

In het kort:
- op de vmbo-VAKschool worden de beroepsgerichte leerwegen (basis en kader) breed aangeboden met veel praktijkgerichte lessen en een uitstekende aansluiting op het mbo. Waar nodig krijgen leerlingen Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). 

- op vmbo-gt worden de theoretische en de gemengde leerweg van het vmbo aangeboden. Beide bieden ook een uitstekende aansluiting op het mbo en de theoretische leerweg biedt voor de betere leerlingen ook heel goede kansen om op onze havo-afdeling door te leren. Waar nodig krijgen leerlingen Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO). 

- op havo bieden wij alle profielen aan met een ruime keuze in vakken die passen bij wat je kunt, wat je wilt en waar je belangstelling naar uit gaat. Het havo-diploma biedt je veel mogelijkheden in het hbo.

- op het vwo bieden wij niet alleen het atheneum, maar ook het gymnasium aan. Voor beide ook een ruime keuze in vakken die passen bij wat je kunt, wat je wilt en waar je belangstelling naar uit gaat. Het vwo-diploma biedt je kansen op een academische studie aan een universiteit. 

- Leerlingen met een havo-, atheneum- of gymnasiumadvies kunnen ook kiezen voor DCQuest. DCQuest is een afdeling van havo/vwo en is er voor de nieuwsgierige leerling die houdt van onderzoekend leren.

Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) in het vmbo
Het Dockinga College biedt Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) aan. Leerlingen worden daarin extra geholpen op hun weg naar het vmbo-diploma.

Praktijkonderwijs
Leerlingen met een indicatie voor praktijkonderwijs vinden hun plek op PRO Dokkum, de Christelijke school voor Praktijkonderwijs in Dokkum. Het Dockinga College vormt met deze school een Personele Unie.