Dockinga kerstfair – Leerlingen vmbo-VAKschool en havo/vwo zamelen geld in voor voedselbank

DOKKUM – Aankomende vrijdag 8 december veranderen de leerlingen van Dockinga College havo/vwo en de vmbo-VAKschool in heuse verkopers tijdens de jaarlijkse Dokkumer kerstfair in Dickensstijl. De verkoopwaren bestaan uit zelfgemaakte ambachtelijke producten. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de voedselbank van Dokkum.

Dickensstijl

Ieder jaar neemt het Dockinga College deel aan de kerstfair van Dokkum, welke dit jaar plaatsvindt op vrijdag 8 december van 13.30 tot 21.30 uur. De organisatie van de kerstfair stelt vijf kramen aan onze school ter beschikking, in de Kleine Breedstraat: het Dockinga-gebied! Traditie tijdens de kerstfair is Charles Dickens. Daarom zullen zowel de leerlingen als de docenten de kraam in stijl bemannen; in Dickenskleding.

Ambachtelijke producten

De afgelopen weken werkten de leerlingen van de vmbo-VAKschool en havo/vwo hard aan werkstukken die tijdens de kerstfair worden verkocht. De leerlingen van de VAKschool maakten onder andere 3D-geprinte bouwpakketten voor puzzels, waxinelichthouders en kerstkransjes. De leerlingen van havo, atheneum en gymnasium werkten aan kerst kleihangers, mezenbollen, keramiek kommetjes en schilderijen. Alle opbrengsten van de verkoop gaan naar de voedselbank van Dokkum.

U bent aankomende vrijdag van 13.30 tot 21.30 uur van harte welkom in de Kleine Breedstraat. Komt dat zien, komt dat zien!