Leerlingen Dockinga College van havo en vwo brengen brassband en Banksy naar finale LC Toptalent

Op het podium van De Harmonie in Leeuwarden presenteerden Dockinga College-leerlingen Jelmar Terpstra en Emma Kienstra woensdagavond hun profielwerkstukken. Samen met een tiental andere scholieren stonden ze in de finale van LC Toptalent 2023, de prijzen voor de beste profielwerkstukken van Friesland.

Jelmar Terpstra pakte groots uit en haalde brassband Soli Deo Gloria uit Rinsumageast op het podium. Dat was niet toevallig: de vwo-leerling onderzocht het belang van muziekverenigingen in de gemeente. Het werkstuk van Terpstra mondde uit in een beleidsadvies over de ondersteuning van muziekgezelschappen. Zijn profielwerkstuk werd zelfs aan een gemeenteraad gepresenteerd en dat is uniek. Hiermee zorgde hij ervoor dat Dantumadiel de portemonnee trok voor lokale muziekverenigingen.

Ook Emma Kienstra beklom woensdagavond het podium. De havo-leerlinge bracht een pakkend gedicht over de graffitikunstenaar Banksy. Ze liet zich door zijn stijl inspireren en maakte een muurschildering van een soldaat die met een waterpistool een klimplant water geeft. Met haar werk “Make leaves not war” bracht Emma een krachtige boodschap.

De leerlingen van het Dockinga College grepen weliswaar naast de prijzen, maar zijn wel een ervaring rijker. Wij zijn trots op onze talentvolle leerlingen!