Leerlingen Dockinga College verkopen voor tweeduizend euro aan kunstwerken voor voedselbank

DOKKUM – Een veiling van schilderijen die leerlingen van het Dockinga College maakten, bracht vrijdagavond ruim tweeduizend euro op. Dat bedrag gaat naar de voedselbank. De veiling, onderdeel van de Dockinga Kerstfair, vond plaats in het historische pand aan de Markt 38 in Dokkum.

Gelijktijdig met de traditionele Dickensfair in de hele binnenstad, hield het Dockinga College de hele vrijdagmiddag- en avond een kunstmarkt in een sfeervol aangekleed en verlicht gebouw aan de Markt te Dokkum.

Bij de verschillende kerstkraampjes verkochten de scholieren zelfgemaakte kunstwerken voor het goede doel. De leerlingen fungeerden als gastheren- en vrouwen, verkopers, inpakkers, kassamedewerkers, hulp-veilingmeesters en reclamemakers.

Eenmaal, andermaal, verkocht!

De veiling van een deel van de schilderijen gold als hoogtepunt van de avond. Sommige kunstwerken werden voor tientallen of zelfs honderden euro’s afgehamerd door de veilingmeester. ,,Het was een magische avond”, blikt een van de leerlingen terug. ,,Ons pand diende als paradijs voor kunstliefhebbers.”