Oud-leerlingen informeren havo/vwo’ers over vervolgopleiding

Op vrijdag 4 februari 2022 werd de jaarlijkse Infomarkt op locatie havo/vwo van het Dockinga College weer gehouden. Vanaf 14.00 zaten er zo’n 55 oud-leerlingen klaar in de Grote Zaal van ‘t Omnium om informatie over hun studie te geven aan de bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo.
Door de coronapandemie was het inmiddels twee jaar geleden dat de laatste Infomarkt georganiseer kon worden.

Door het grote aanbod van opleidingen – ruim 40 – konden de leerlingen zich een goed beeld vormen van de inhoud van de diverse studies en de mogelijkheden die deze bieden voor hun toekomst. Zo konden leerlingen onder andere in gesprek gaan met studenten Bos- en natuurbeheer, Bedrijfskunde & Agribusiness, Chemical Engineering en Diergeneeskunde. Deze opleiding werd vertegenwoordigd door een oud-leerling die nu student is aan de Universiteit van Antwerpen.

Na afloop waren er veel positieve reacties en gaven verschillende leerlingen aan dat deze voorlichting hen goed had geholpen bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding.  Daarmee is dit evenement zeer belangrijk om de leerlingen voor te bereiden op de tijd nadat ze hun diploma hebben behaald op het Dockinga College.