Schaatsen met de onderbouw

Op vrijdag 17 maart was het dan weer zover. We zijn met de onderbouw wezen schaatsen, of zoals de meesten op school zeggen: reed rieden.

Om 11.50 uur ging er een extra bel om maar liefst 250 leerlingen op de hoogte te brengen dat ze zich klaar moesten maken om naar de bussen te gaan. In eerste instantie zouden er 4 bussen rijden, maar uiteindelijk werden dat er 5. Met 250 leerlingen was de animo dan ook erg groot.

Na een kort ritje richting de Elfstedenhal in Leeuwarden, konden diegenen met hun eigen schaatsen als eerste naar binnen. Daarna de groep die schaatsen moesten huren. Alles verliep erg soepel en voordat we het doorhadden, stond bijna iedereen rond 12.45 uur op het ijs. Voorwaarde was wel dat iedereen een muts op moest hebben en iedereen moest handschoenen dragen. Dit werd keurig opgevolgd.

Heerlijk genieten op het binnenterrein

Zo werd er heerlijk door iedereen geschaatst, zowel op de buitenste ring, als op het binnenterrein. Het stukje klunen door de tunnel werd door iedereen voor lief genomen. Het plezier spatte er vanaf en zo is iedereen de dag doorgekomen zonder kleerscheuren.

Helaas ging de Zamboni om 14.45 uur het ijs op om de baan weer in goede staat te brengen voor de wedstrijdschaatsers. Voor ons het teken om de schaatsen in de tas te doen en richting de bussen te gaan. Het was een heerlijk middagje op de ijsbaan. Op naar volgend jaar!