Sport en cultuur voor iedereen dankzij campagne Kies een club!

Twee à drie kinderen per klas kan niet op voetbal, streetdance, judo of muziekles. Door de aanhoudende inflatie en dalende koopkracht raken steeds meer gezinnen in financiële problemen. Dat maakt het voor ouders/verzorgers lastig om de sport- of cultuurclub van hun kinderen te betalen. Iets wat moet veranderen! Met Kies een club geeft Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân alle jongeren een kans om lid te worden van een club.

Één op de elf

In Nederland groeit één op de elf jongeren op in armoede. En dat terwijl Nederland één van de rijkste landen ter wereld is. Veel gezinnen moeten rondkomen van een bestaansminimum, waardoor niet alle jongeren dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdsgenoten. Meedoen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen. Erg belangrijk dus, zeker met het oog op de toekomst van het kind. Maar ook voor het gezin. Meer kinderen laten deelnemen aan sport of muziek is daarom het doel van het Jeugdfonds.

Kies een club

Met de campagne Kies een club geeft Jeugdfonds Sport & Cultuur alle jongeren ook in 2022 een kans om lid te worden van een sport- of cultuurclub. Daarbij betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld voor onder andere de voetbalclub, muziekles, dansles, kickboksen, turnen en judo. Vorig jaar hielp Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland ruim 56.137 jongeren om lid te worden van een sportclub en 9.726 jongeren door het lidmaatschap of de contributie van een cultuurclub te betalen.

Hoe werkt het? Via kieseenclub.nl worden ouders met een intermediair in contact gebracht. Denk hierbij aan een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker van een wijkteam die kan helpen om een aanvraag voor een lidmaatschap te doen. Ook is het telefonisch mogelijk om hulp in te schakelen via 088 – 88 00 888 (ma-vr tussen 9.00 en 21.00 uur).

De campagne loopt nog tot en met vrijdag 30 september.