Workshopdag van de Dockinga DebatDagen (DDD).

Op vrijdag 4 november vond op het Dockinga College havo/atheneum/gymnasium de workshopdag van de Dockinga DebatDagen (DDD) plaats. Leerlingen van verschillende basisscholen uit de omgeving van het Dockinga College kwamen bijeen om een workshop over het debat te volgen.

Dockinga-Debaters en leerlingen Tieme Heeringa en Niels van der Heide organiseerde op vrijdag 4 november de workshopdag DDD.

“Op de workshopdag zagen we hoe gemotiveerd en goed de basisschool-debaters te werk gingen. Het was mooi om de vooruitgang te zien tussen het eerste en het laatste deel. Je zag echt dat de leerlingen iets opstaken van de workshop.” aldus Niels en Tieme.

Een fantastisch team van debaters heeft ervoor gezorgd dat de leerlingen gecoacht werden, dat er foto’s werden gemaakt en dat de organisatie soepel verliep.

Tijdens de workshopdag ervaarden de leerlingen uit groep 8 hoe het is om de ring in te gaan en tegen leerlingen van andere basisscholen te debatteren. De leerlingen hebben geleerd hoe ze een debat voorbereiden, hoe ze goed voor een groep spreken en hoe leuk debatteren eigenlijk is.

De leerlingen hebben gedebatteerd over onderwerpen met betrekking tot de actualiteit, zoals een huiswerkverbod en gezonder eten.

Op 17 november is de wedstrijddag van DDD, dan zullen de leerlingen nog een keer langskomen op het Dockinga College om tegen elkaar te debatteren en te strijden om de felbegeerde titel “Beste Basisschool-Debater van Friesland”. De leerlingen zullen dan in teams tegen elkaar gaan debatteren in verschillende rondes, met de aanwezigheid van een ervaren jury.

Hier een kleine impressie van de dag:

Foto’s: https://photos.google.com/share/AF1QipP1C8SLIeNRHCsYHffWUCckZ5cmT_drLg_UGsbxw5FVk1hw3HSWav6UwFInIzdtbw?key=Q0ZTVTZURW0xTWVHbHJrQ0U3Ri1aeHRuY1NSOXRn