MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Bard Jan de Jong van bouwsector naar docentschap VAKschool

19 november 2020 Locatie VMBO-VAKschool

Artikel in de Dockumer Courant:

Ruim een jaar is hij nu actief in het onderwijs. Het werken met leerlingen bevalt Bard Jan de Jong uitstekend en de vele nieuwe uitdagingen gaat hij graag aan. ,,Van de overstap heb ik nog geen seconde spijt gehad. Ik vind dit prachtig.”

MTI2Mjc4M19mODFjNmI3MzE3ODk1NWM5YzZhMjdjMTI2Mjc4NF9kNmYxZGNjNTc4MDFmMWMxOTc3ZWQz

Sinds september vormt de vmbo-VAKschool van het Dockinga College in Dokkum het werkterrein van De Jong. Als docent BWI - Bouw, Wonen en Interieur - brengt hij de leerlingen de fijne kneepjes van allerhande praktijkvakken bij. De ervaring die De Jong bij tal van bedrijven in de bouwsector opdeed, komt goed van pas in de ruimtes aan de Birdaarderstraatweg. ,,Het is fantastisch om de technische inzichten en vaardigheden over te kunnen dragen.”

Het overdragen van kennis door mensen uit de praktijk sluit naadloos aan bij een van de doelen van het project Sterk Techniekonderwijs (STO) dat begin dit jaar van start is gegaan in Noordoost-Friesland. Het techniekonderwijs in de regio krijgt de komende periode een flinke impuls. De inzet van STO is om de jeugd (weer) enthousiast te maken voor technische opleidingen en verbindingen te maken tussen het onderwijsveld en het bedrijfsleven.

De stap naar het onderwijs maakte De Jong in de zomer van 2019. Een vacature bij VO Surhuisterveen trok z’n interesse. De laatste zinnetjes in de advertentie waren doorslaggevend om te reageren. De BWI-docent die werd gevraagd, hoefde niet gediplomeerd te zijn. Ervaring was héél belangrijk, zo luidde de boodschap.

Lees het volledige artikel

NieuwsArchief

NieuwsArchief