MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Leerlingen 6-vwo steunen Plastic Soup Surfer

15 september 2020 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Op maandag 14 september kwam Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer, al suppend aan in Dokkum. Met een tocht op het water van 550 kilometer van Maastricht naar Schiermonnikoog ontmoet hij onder andere politici en scholieren om zijn geluid te laten horen: aandacht vragen voor het scheiden van afval op scholen en het aanpakken van zwerfafval.

Zodoende werd Merijn op het water warm onthaald door onze leerlingen uit 6-vwo. De leerlingen hadden elk een SUP-board van school in het water liggen om hem op toepasselijke wijze te ontvangen. Daarnaast hebben ze een stukje meegesupt met Merijn. De inzet van onze leerlingen was onder begeleiding van Jelle van der Meer, docent LO. “Dit zorgt voor een stukje bewustwording bij onze leerlingen, en omdat het leerlingen zijn uit 6-vwo kunnen ze dit heel goed plaatsen in de maatschappelijke ontwikkelingen op dit gebied”, aldus Van der Meer. “Met dit onthaal laten onze leerlingen ook hún steun blijken voor de missie van Merijn.” Voor onze leerlingen was dit ook een uitgelezen moment om te zien hoe het leven na Dockinga eruit kan komen te zien. Merijn Tinga ging namelijk ook in gesprek met Esther Leystra, lokale duurzaamheidsstrijder en oud-leerlinge van het Dockinga College. Esther werkt bij RTV NOF en heeft ons benaderd om mee te doen.

Ook het aanpakken van zwerfafval is een van de missies van Merijn. Het opruimen van zwerfafval in het water rondom de bolwerken maakte duidelijk dat er ook in Dokkum nog steeds teveel zwerfafval is. Binnenkort start onze locatie in de tweede klas met het project Skjin Wetter, waarbij leerlingen aan de slag gaan met zwerfafval in en om het water.

RTV NOF schreef een leuk artikel over de missie van Merijn Tinga. Klik hier om het artikel te lezen. Vergeet ook niet om de video te bekijken.
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief