MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Leerlingen Dockinga VAK-school succesvol mediawijs

19 april 2018 Algemeen

Dokkum – ‘Het curriculum van de toekomst’. Zo worden de 21-eeuwse vaardigheden genoemd door het SLO, het nationale expertisecentrum leerplanontwikkeling. Het SLO omschrijft, samen met Kennisnet, 11 vaardigheden die leerlingen nu en in de toekomst nodig zullen hebben. Denk hierbij aan ICT-basisvaardigheden, samenwerken en mediawijsheid. Wat betreft het SLO wordt er tegenwoordig nog te weinig aandacht besteed aan deze vaardigheden in het voortgezet onderwijs.

De VAK-school van het Dockinga College zet echter volledig in op het goed voorbereiden van haar leerlingen op de toekomst. Zeker als het gaat om deze 21-eeuwse vaardigheden. Na de studievaardigheidstrainingen van begin dit schooljaar, is er het afgelopen voorjaar gestart met de training mediawijsheid voor de eerste klassen.
Alle leerlingen hebben samen met hun mentoren een digitale lesmethode over het verstandig omgaan met bijvoorbeeld sociale media en internet, succesvol afgerond. Het platform www.mediarijbewijs.nl heeft de VAK-school hierbij ondersteund en een online omgeving gefaciliteerd waarbij de leerlingen individueel en klassikaal konden trainen.
De training mediawijsheid besteedt onder andere aandacht aan cyberpesten, sexting, het beschermen van je persoonlijke gegevens en het maken van een website. 
Alle eerstejaars leerlingen hebben de training succesvol doorlopen en kregen als bewijs een certificaat, het mediarijbewijs. Een mooie stap richting een veilige en mediawijze toekomst.


 

NieuwsArchief

NieuwsArchief