MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Muziek spreekt een taal, gemaakt voor ons allemaal

11 januari 2018 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Muziek spreekt een taal, gemaakt voor ons allemaal


13 oktober 2017 was een bijzondere repetitie voor de Kolkensjongers uit Anjum. Ik heb mijn koor uitgenodigd om deze vrijdagavond te repeteren op het Dockinga College in Dokkum.
De bovenbouw leerlingen die het vak muziek hebben gekozen mochten deze avond zelfgemaakt lied aanleren, of een van de koorstukken repeteren die wij normaal op de lessenaar hebben staan. Leerlingen die nog niet eerder een grote groep onbekenden hebben gedirigeerd, koorleden die over het algemeen niet musiceren met leerlingen van een middelbare school.
Ik heb met veel bewondering en plezier toegekeken hoe twee groepen zich langzamerhand samenvoegden tot een groot koor.
Je kunt en hoeft niet altijd de controle te houden bij muziek, er is juist zoveel te ontdekken door gewoon te doen, waardoor je van elkaar kunt leren en aan elkaar door kunt geven.
Na deze bijzondere repetitie kreeg ik mailtjes van de koorleden dat ze het zo leuk vonden, of we dit niet nog eens konden doen.
Tijdens de repetities voor de kerstviering in december werd door de leerlingen ook aan mijn koor gedacht toen mij werd gevraagd hen uit te nodigen om te komen luisteren.
Als docent muziek zoek ik altijd naar verbinding, voor mij is dit hier een mooi voorbeeld van.
 
Rianna Wilckens- Docent muziek en dirigente van de Kolkensjongers
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief