MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Natuurkunde Olympiade Junior: Bep vertegenwoordigt Dockinga!

14 juli 2017 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Natuurkunde Olympiade Junior: Bep vertegenwoordigt Dockinga!

Bep van Klaveren (3Hb) dringt door tot landelijke finale NOJ!

Bep van Klaveren uit 3Hb van locatie havo/vwo onderbouw heeft zich als enige leerling van heel Friesland geplaatst voor de landelijke finale van de Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ). Daarmee zit hij bij de beste 32 leerlingen van Nederland. De finale vindt plaats in september op de Universiteit Utrecht.


Derdejaars havo/vwo van het Dockinga College deden dit jaar weer mee aan de Natuurkunde Olympiade Junior; een landelijke natuurkundewedstrijd voor leerlingen uit de onderbouw van havo en vwo. Deze olympiade bestaat sinds 2014 en biedt een platform voor leerlingen om zich met elkaar te meten.

Het afdwingen van een plekje in deze finale was een hele klus. Allereerst moest Bep bij de eerste ronde, die op school werd gehouden, minimaal 19 punten halen om de tweede ronde te bereiken. Met een score van 20 punten zat dit wel goed.

Samen met Ype Zaal (3Ga, 20 punten) en Iris Nieuwhof (3Ga, 22 punten) streed Bep vervolgens op 2 juni op NHL Hogeschool Leeuwarden voor een plekje in de landelijke finale. Naast een digitale toets was er ook een practicum over kracht en materie. Daarbij moesten de leerlingen zelf een weegschaal maken om de massa van een muntje te bepalen. Van de 24 deelnemers gingen er twee rechtstreeks naar de finale, maar deze plekken bleken niet voor onze leerlingen weggelegd. Er was nog wel een kans op een wildcard voor de beste ‘afvallers’ van de 6 regionale tussenrondes. Na lang wachten kwam het bericht dat Bep zich alsnog had geplaatst voor de landelijke finale. Een prestatie van formaat! Iris en Ype vielen helaas af. Bijzonder is dat Bep de enige havoleerling is in de finale.

We wensen Bep alvast veel succes!
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief