MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

NK metselen

23 mei 2021 Locatie VMBO-VAKschool

Tsjisse, Ytsen en Wieger van de VAKschool winnen NK metselen

Wieger Jellema, Tsjisse Bruinsma en Ytsen Nijboer, leerlingen van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College, zijn de winnaars geworden van het NK Metselen. Het NK Metselen wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek, KNB.

Door corona kon de finale helaas niet doorgaan. Daarom zijn de vmbo-leerlingen en metseldocenten anders uitgedaagd: Een film- en fotowedstrijd, het corona-proof alternatief. Wieger, Tsjisse en Ytsen hebben een video gemaakt over het metselvak en de metselopleiding.

Met het gemaakte werkstuk, waarover ze deze video hebben gemaakt, hebben ze de sectorprijs gewonnen. Een deskundige jury heeft alle ingezonden foto’s en video’s beoordeeld op aspecten als creativiteit, informatie, inspirerend, wervend, originaliteit, technische uitvoering en bruikbaarheid.

De jury zegt over het werkstuk van Wieger, Tsjisse en Ytsen: “Te zien is dat aan het maken van dit filmpje veel werk vooraf is gegaan. Het toont de keramische industrie in de volle breedte: baksteen en tegels. De opdracht van de wedstrijd is goed opgepakt en breder uitgewerkt. Superfilm met vol en zat werk. De afwisseling van film en foto’s is minder optimaal en geeft soms een statische sfeer. Logo-gebruik van BWI en KNB maken het een uitstekende promotie voor het platform BWI.”

De prijs werd uitgereikt door Ewald van Hal, directeur van Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek. Ondanks alle aandacht blijven de jongens nuchter. “Er zijn vast anderen die nog beter zijn, maar wij hebben nu gewonnen dus dat is leuk”, zegt Ytsen.

NieuwsArchief

NieuwsArchief