MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

NK schoolschaatsen Breda

22 maart 2019 Locatie HAVO/VWO Dokkum

NCK ploegenachtervolging schaatsen in Breda

Verslag1:
Op 6 februari waren de voorrondes van het NK scholenploegenachtervolging in Thialf. Jildou Schaaf, Jildou Hoekstra, Henny de Vries en Lisanne Postma deden mee als Dockinga College team 3 in de categorie licentiehouders van 15 tot 17 jaar. Er werd gestreden om de beste tijd over vier ronden.
 
Van te voren hadden we de tactiek al bepaald; Lisanne start, Henny neemt in de volgende ronde over en dan is de beurt aan Jildou Schaaf die de laatste twee ronden voor haar rekening neemt. In de eerste omloop eindigden we met een tijd van 2.10 en in de tweede omloop eindigden we met een tijd van 2.08. De eerste prijs was binnen en dat betekende dat we door waren naar de finale in Breda.
 
De finale werd gereden op dinsdag 12 maart in de Optisport Kunstijsbaan in Breda. De wedstrijd begon om negen uur. De ochtend begon voor ons dus al vroeg, om vijf uur ‘s ochtends werden we opgehaald door meneer De Haan. Ook nu moesten we weer vier ronden. Onze tactiek bleef hetzelfde als in de voorronden. Er werden weer twee omlopen gereden. In de eerste omloop reden we een tijd van 2.12.57, hiermee eindigden we op de eerste plek. In de tweede omloop reden we een tijd van 2.11.37, beide tijden leverden ons een plek in de finale op. In de finale reden we een tijd van 2.10.30. 25 Honderdste achter de dames van het Tabor College, die eindigden in een tijd van 2.10.05. Hier baalden we wel even van, maar de tweede plek is natuurlijk een geweldige prestatie.
 
Ondanks dat we de luxe van het ijs van Thialf wel misten, hebben we goed gereden. We hebben genoten van de dag en van de wedstrijd. Als afsluiter zijn we met alle teams van het Dockinga College nog naar de MacDonalds geweest om de prestaties te vieren.
 
Jildou Schaaf, vmbo vakschool klas 3K3ZW
Jildou Hoekstra, havo klas 4HA
Henny de Vries, vwo klas 5VA
Lisanne Postma, vwo klas 5VB

Verslag 2:
Wij (Reinder Poortinga, Raya Roemers en Rudmer van der Veen) hebben met onze school deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap ploegenachtervolging. Hiervoor moesten we op 6 februari voor de voorrondes naar Thialf in Heerenveen. Om door te gaan naar de finale in Breda moesten we in de top 3 van onze categorie eindigen. Dit was geen probleem. We gingen gemakkelijk door naar de finale in Breda. We moesten ons om half 9 al in Breda melden, dus we moesten vroeg van bed. In Breda moesten we 2 keer rijden om ons te kwalificeren voor de finale. Deze keer lagen de tijden dicht bij elkaar. De eerste tijd die we reden was de 2e tijd die er die ronde werd gereden namelijk 1:55.68 over 3 rondjes. Het vervelende was dat we tussen de ritten in steeds lang moesten wachten. Tijdens de 2e omloop gingen we weer een stukje sneller we reden opnieuw de 2e tijd 1:54.66. Dit was voldoende om door te gaan naar de finale. In de finale bleven er 4 teams over. Deze teams streden voor de titel. In de finale reden we nog een stukje sneller dan in de vorige 2 omlopen 1:53.52. We werden dus 2e. Tot slot hadden we nog een huldiging.

Verslag 3:
Dinsdag 12 maart hebben 2 teams van onze school een geweldige prestatie geleverd! Het meisjesteam, licentiehouders tot en met 17 jaar, werden in de finale nipt geklopt door het Taborcollege uit Hoorn. Ons team bestond uit Henny de Vries, Jildou Schaaf (beroepsgericht), Lisanne Postma en Jildou Hoekstra. Het gemengde team, niet licentiehouders tot 17 jaar, met Raya Roemers, Reinder Poortinga en Rutmer van der Veen werden ook verdienstelijk tweede in hun finale! Een topprestatie!

 

NieuwsArchief

NieuwsArchief