MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Opening Vecon Business School

14 januari 2020 Locatie VMBO-GT

Op donderdag 27 februari a.s. viert Docking College vmbo-GT dat ze een Vecon Business School is geworden. Dit betekent dat we ondernemerschap en bijbehorende kwaliteiten/vaardigheden een warm hart toedragen en in een doorlopende leerlijn aanbiedt. Daar zijn we trots op!

Vanwege dit heugelijke feit, organiseren we een feestelijke opening, waarvoor we ondernemers en vertegenwoordigers van basisscholen & MBO scholen (leerkrachten en directie) uit de regio uitnodigen. Dit event vindt plaats op donderdag 27 februari van 15.30 - 17.30 uur in de kantine van de school.

Sprekers

Jan Fokke Oosterhof komt als keynote spreker. Hij is schrijver van het boek Rennen voor je leven. Ook wethouder Jouke Douwe de Vries verleent zijn medewerking aan deze feestelijke opening.

Nieuwe talentstroom

Vmbo-gt presenteert deze middag graag haar nieuwe talentstroom ondernemen en wil toekomstige onderwijsontwikkelingen bespreekbaar maken. Eén van deze ontwikkelingen is de invoering van een praktijk georiënteerd vak binnen de Theoretische Leerweg. In het verlengde hiervan organiseren wij twee interessante workshops. Ook is dit een uitgelezen kans om ondernemers in contact te brengen met leerlingen die zoekende zijn in hun weg richting de toekomst (vervolgopleiding, misschien wel een eigen bedrijf starten). Wij organiseren voor onze leerlingen daarom graag de mogelijkheid om te speeddaten met aansprekende bedrijven uit de regio. De betreffende leerlingen worden door onze MBO coach hierop voorbereid.

Programma

Het programma is als volgt:
15.15 uur | Inloop met koffie en gebak
15.30 uur | Presentatie talentstroom O3 (ontwerpen, ontwikkelen en ondernemen) & opening Vecon Business School door leerlingen, docenten economie, Joke Trappel (afgevaardigde VBS) en Jouke Douwe de Vries (wethouder)
16.00 uur | Keynote spreker Jan Fokke Oosterhof (business model van een avonturier)
16.30 uur | Speeddaten met bedrijven en mogelijkheid tot deelname workshop
17.00 uur | Afsluitend hapje en drankje

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij deze feestelijke bijeenkomst? Aanmelden kan via onderstaande button.


Ondernemers kunnen op het aanmeldformulier aangeven of ze wensen deel te nemen aan de speeddate. Opgave voor een workshop is niet nodig. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Vecon Business School, dan kunt u contact opnemen met:

J. van der Kooi | Coördinator Leerlingzaken bovenbouw & initiator talentstroom ondernemen
0519 - 229654, kij@dockinga.nl

I. Paulusma | Decaan
0519 - 229650, pai@dockinga.nl

P. Lei | Teamleider vmbo-GT
0519 - 229653, lep@dockinga.nl

NieuwsArchief

NieuwsArchief