MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Paasviering havo/vwo

1 april 2021 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Pasen, het feest met vele betekenissen. In ieder geval een feest van “bevrijding” en “vernieuwing”, nieuw leven. Joden vierden afgelopen week Pesach. De uittocht uit Egypte. christenen staan stil bij het lijden en sterven van Jezus en vieren zijn opstanding. En voor mensen die deze betekenissen er niet aan hechten kan Pasen wel het feest zijn van de ontwakende natuur. Een nieuw begin in velerlei opzichten.

Dit jaar stonden we in de klassen stil bij het thema 'b-armhartigheid'. Uitgangspunt daarvoor was het muziekstuk 'Agnus Dei' waarin zo mooi de betekenis van het lijden en sterven van Jezus wordt verbonden met zijn barmhartigheid aan ons. De 'barmhartigheidstest' gaf vervolgens aanleiding tot gesprek over onze barmhartigheid naar anderen toe. Uit de reacties blijkt dat de situaties herkenbaar waren en dat de keuzes niet altijd makkelijk te maken zijn. Vervolgens konden leerlingen boodschappen over barmhartigheid schrijven op de labeltjes in de vorm van het ei. Een bekend symbool met Pasen voor het nieuwe begin.

Alle leerlingen en personeel kregen een zakje met zonnebloempitzaadjes mee naar huis om zelf te zaaien of aan iemand anders te geven. Een verwijzing naar het lied 'New beginning' van Tracy Chapman waarmee de paasboodschap werd afgesloten.

We kunnen terugzien op een geslaagde Paasbezinning. Op naar een nieuw begin!
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief