MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Poppen voor ‘Kamp Morra’

14 maart 2021 Locatie HAVO/VWO Dokkum

De onderbouw- en bovenbouwklassen havo en vwo van het Dockinga College maakten deze week poppen voor ‘Kamp Morra’. Dat is een actie waarbij meer dan vierduizend poppen per 2 april in een weiland bij Morra worden gezet.

Zo vraagt men aandacht voor alleenstaande vluchtelingenkinderen in en rond het bekende vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Naast gezinnen, dorpen en kerken maken ook scholen poppen, bijvoorbeeld het Dockinga College.

Bij de lessen Beeldende Vorming verzamelden leerlingen en docenten twee weken lang stokken, touwen en kleding. Daarmee maakten ze poppen die symbool staan voor de vluchtelingenkinderen. Op school zaagden de leerlingen enthousiast wilgentakken op maat en sjorden er met touwen op los. Er was ook veel aandacht voor het maken van hoofden met typische uitdrukkingen. De frames werden aangekleed met meegebrachte shirts en jassen.

Het is een fraai gezicht: alle poppen op een rij in de kantine van het Dockinga College. Eind maart worden de poppen opgehaald en naar Morra gebracht. Na afloop van de actie in Morra gaat de kleding naar vluchtelingenkinderen in Griekenland.
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief