MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Primeur voor Dockinga College: Tesla bij verkeersles

10 oktober 2018 Algemeen

DOKKUM - Afgelopen maandag kregen leerlingen uit de tweede klas een verkeersles van Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV). Dit was de eerste keer in Friesland waarbij een Tesla werd ingezet tijdens de proef. Leerlingen werden geblinddoekt en werden gevraagd met hun rug naar de weg te gaan staan. De elektrische auto en een normale brandstof auto reden langs. De leerlingen moesten vervolgens aangeven waar het meest harde geluid vandaan kwam.
Uit de antwoorden van de leerlingen bleek wel, dat de Tesla slecht te horen is. Dat geldt dus ook tijdens het verkeer: voetgangers en fietsers horen de Tesla bijna niet aankomen. Het enige wat te horen is, zijn de banden op de weg. De elektrische auto is verder geruisloos. Met deze proef wil het Dockinga College, de Provinsje Fryslân en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie kinderen bedachtzaam maken op de komst van de elektrische auto’s. Namens de Gemeente Dongeradeel was wethouder Pytsje de Graaf aanwezig vandaag, en erg enthousiast over de les. Ook Sipke van der Meulen (ROF, Provinsje Fryslân), was positief.

Door de komst van de elektrische auto’s zal het straatbeeld de komende jaren veranderen: over dertig jaar rijden er alleen nog elektrische auto’s. Dat betekent dat het verkeer hier zich op moet aanpassen.

Het SBV gaat de komende maanden de proef ook op andere scholen uitvoeren. 

NieuwsArchief

NieuwsArchief