MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Skills Talents

9 februari 2020 Locatie VMBO-VAKschoolDrie teams van de VAKschool Dockinga College winnen 1e prijs bij provinciaal kampioenschap Skills Talents.
Op donderdag 6 februari vond het provinciaal kampioenschap van Skills Talents plaats op het Friesland College in Leeuwarden.
Skills Talents zijn vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers en er deden dit jaar leerlingen van elf scholen uit Friesland mee.
Aan de teamvakwedstrijden namen 9 leerlingen van de Vakschool van het Dockinga College deel. Er werd gestreden in teams van drie leerlingen in verschillende wedstrijden.

Johan Veenstra, Theun Haaima en Justin van der Meer wonnen bij Produceren, Installeren en Energie. Zij moesten binnen twee uren aan de hand van een tekening een schakelbord maken, waarmee ze twee lampen aan de praat moesten krijgen.
Na een spannende wedstrijd wisten Nina Terpstra, Justine Jitske Postma en Kirsten Douma te winnen bij Zorg en Welzijn. Volgens Justine Jitske waren ze van tevoren erg zenuwachtig, maar hebben ze prima samengewerkt aan hun 7 opdrachten. Zij moesten o.a. een wond verzorgen en een hitteplan maken voor ouderen. Bij Economie en Ondernemen sleepten ook Jellie Hoekstra, Niels Bosgraaf en Sumeya Ahmed de eerste prijs in de wacht. Bij deze wedstrijd kregen de leerlingen allerlei taken voor een fictief bedrijf: mails maken over een vacature, orders bevestigen, post verwerken enz.

De dag erna zijn de teams op school uitgebreid gefeliciteerd met deze mooie prestatie en er werd op gebak getrakteerd.

De drie teams zullen het Dockinga College opnieuw vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale die begin maart plaats zal vinden in WTC Expo in Leeuwaren.
    

NieuwsArchief

NieuwsArchief