MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Skjin Wetter in Dokkum

6 oktober 2020 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Tijdens het provinciale project ‘Skjin Wetter’ heeft het Dockinga College meegeholpen om de wateren in en rondom Dokkum schoon te maken. We deden dit vorige week in toerbeurt op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag. Alle tweede klassen van locatie havo/vwo hebben meegedaan aan het project en op vrijdag heeft de 5e klas BSM (bewegen, sport en maatschappij) meegeholpen in de begeleiding hiervan.
 
De leerlingen deden dit gewapend met SUP-planken, magneten en prikstokken. De magneetvissers haalden verkeerborden, bootonderdelen en koekenpannen naar boven. De echte waaghalzen gingen het zwerfafval te lijf vanaf een SUP-plank. De watertemperatuur is namelijk laag en de balans van deze leerlingen moest optimaal zijn. Dat bleek prima uit te pakken, want de afvaloogst vanuit het water was groot. Andere leerlingen struinden langs het water en door de wijken met prikstokken en vuilniszakken om zwerfafval te zoeken. In totaal hebben onze leerlingen maar liefst 12 (!) grijze containers gevuld met zwerfafval. Een eyeopener voor velen was dat er zoveel afval was in hun directe omgeving.

De beste manier van opruimen is echter om te voorkomen dat het afval in het water terecht komt!
De bewustwording bij de leerlingen en het enthousiasme om te helpen opruimen heeft dit tot een zeer geslaagd project gemaakt. Dit is dus zeker een project waar het Dockinga College de komende jaren een bijdrage aan wil blijven leveren.

Ook de Leeuwarder Courant besteedde gisteren aandacht aan deze actie. Klik hier om dat artikel te lezen. Het project sloot tevens mooi aan bij onze steunbetuiging van vorige maand aan Merijn Tinga. Klik hier om dat artikel te lezen.

Foto's: Simon Bijlsma
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief