MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Tentoonstelling: Wad maak je?

12 april 2018 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Tentoonstelling: Wad maak je? 

Klik hier voor de tentoonstellingsaffiche.

Leerlingen van klas 2AA en 2GA van het Dockinga College in Dokkum hebben tijdens de lessen Beeldende Vormgeving van okotber t/m december 2017 unieke souvenirs gemaakt van waddenklei in combinatie met 3Dprint. Dit educatietraject werd voorbereid en begeleid door social design lab It Erfskip.
De leerlingen hebben geleerd hoe een verhaal een basis is voor een ontwerp, hoe een ontwerpproces werkt en wat eigenschappen zijn van de gebruikte materialen. Ook hebben ze ervaren hoe je een 3D geprint prototype maakt en hoe je uiteindelijk tot een definitief ontwerp komt.
Er is gewerkt met o.a. klei, waddenklei (zelf gejut bij Peasens-Moddergat), zilver en 3D-filament op basis van bio-plastic.
 
“Wat ik heb geleerd is dat het best lang duurt voordat je van een idee een echt product in handen hebt. Ik ga nu anders kijken naar de dingen om me heen” aldus een leerling.
 
De resultaten van dit educatietraject zijn te zien in de tentoonstelling “Wad maak je?” De tentoonstelling is nog tot 6 mei te zien in de winkel en werkruimte van MOOIwerk Dokkum, Hoogstraat 30 in Dokkum. Openingstijden:
Dinsdag 13.30 – 17.00 uur. Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. De souvenirs zijn daar ook te koop. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Waddenvereniging.
 
Voor meer informatie:
It Erfskip
M. Hoekstra
06 37312681
mieke@iterfskip.nl

NieuwsArchief

NieuwsArchief