MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Vertaalwedstrijd Leek

3 maart 2018 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Vertaalwedstrijd Leek: 4e prijs voor Tabitha de Haan

Op woensdag 21 februari hebben wij, Tabitha de Haan en Jentje Zaal, deelgenomen aan de vertaalwedstrijd op het Lindenborg College te Leek. Gymnasiumleerlingen uit Friesland, Groningen en Drenthe waren uitgenodigd om een Griekse of Latijnse tekst te vertalen. Wij hebben gekozen voor Grieks en vertaalden een passage van de schrijver Lucianus, die bekend staat om zijn werk over zeegoden. De tekst ging over een gesprek tussen de Cycloop Polyphemos en zijn vader. Polyphemos vertelt hoe ‘Niemand’(= Odysseus) hem het oog uit heeft gestoken.
Na twee uren geworsteld te hebben met het Grieks, kregen we een Romeins getinte lunch met soep, Italiaans belegde broodjes en als toetje fruit en tiramisu. Met de buik goed vol, werd ons een Griekse dans geleerd (sirtaki). De rest van de middag hebben we meegedaan aan de pubquiz met allerlei heel specifieke vragen over de cultuur, geschiedenis en actualiteit gerelateerd aan de klassieke talen. Tot slot was de prijsuitreiking. Tabitha haalde de 4e plek, heel knap!
Ook meneer Wiebenga en mevrouw Braaksma hebben zich vermaakt. Zij hebben zich op deze dag kunnen herenigen met hun collega’s en oud-studiegenoten. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

NieuwsArchief

NieuwsArchief