MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Watersportdagen juli 2018

14 juli 2018 Locatie HAVO/VWO Dokkum

Watersportdagen juli 2018.
 
Het waren weer TOPdagen voor het Dockinga HV!
 
Na 7 prachtige watersportdagen is het surf- en zeilmateriaal weer opgeruimd in de stalling op de Rondweg.
De 114 leerlingen uit de 2de klassen hebben vorige week donderdag en vrijdag volop genoten van het zeilen, het surfen en het SUPpen.
Het onderdeel SUPpen was nieuw dit jaar en is een uitstekende aanvulling op het watersportprogramma. Op het Lauwersmeer, voor het clubgebouw opstappen en via de sluis het mooie Esonstad binnenvaren geeft een unieke ervaring.
Het zeilen blijft een spannende gelegenheid. Als de valken door de wind scheef door het water snijden zorgt dat altijd voor een lichte schrikreactie bij de bemanning.
Bij het surfen is het iedere keer weer een verrassing wie van de leerlingen laat zien wat doorzetten is en wie het snel voor gezien houd.
De weersomstandigheden waren deze dagen ronduit ideaal.
 
De zeil- en surfmodule voor de bovenbouw leerlingen tijdens de projectdagen zijn eveneens heel goed verlopen. Op de eerste dag was er net voldoende wind om vooruit te komen en alle tips op te volgen. Op de 2de dag stond er een windkracht 5/6 bft en in combinatie met veel golfslag was dat dat voor  menigeen net iets te veel.. De weersomstandigheden waren op de slotdag in een woord ideaal. Met een 2/3 bft en bijna vlak water en volop zon kon iedereen genieten van het surfen. 
 
Alle collega's die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van deze watersportdagen, heel hartelijk bedankt.
In de eerste plaats zijn dat de mentoren van klas 2 die de inschrijving en betaling hebben verzorgd, bedankt daarvoor.
En zonder de hulp van Ella (en Lolke), Jeannette, Aafke, Sanne, Ilse, Albert, Johan en Jelle zouden dit soort activiteiten niet mogelijk zijn. Heel erg bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.
 
En dan zijn er nog de vele (oud) leerlingen die fantastisch hebben geholpen tijdens dit watersportevenement.
Ik doe een poging om ze allemaal te noemen.
De volgende oud-leerlingen worden zeer bedankt voor hun hulp: Silke Woudstra, Stefan de Jong, Jelle Egberink, Marieke Hoiting, Sanne Marije Komrij, Johannes Attema, Lars van der Zee, Daniel Sterrenburg, Gerard Wiegersma en Nadja Koning
Van de bovenbouwleerlingen worden Marieke de Beer, Peter Brandsma, Lisanne Postma, Sytse Reitsma, Doetie Anne van der Meer, Chris Lei, Coen van Gunst, Jorn van der Zee, Taco Haquebord, Afke Raap, Mirjam Kingma en Anna Veeninga hartelijk bedankt voor hun inzet tijdens de watersportdagen.
Ook de ALO stagiaire Niels Bouw en zijn twee studiegenoten Jet en Nienke worden bedankt voor hun medewerking.
We hebben nog nooit zoveel helpers gehad als dit jaar, super bedankt allemaal!
 
Alvast een hele fijne vakantie en misschien tot ziens in september.
 
Met vriendelijke groet,
Louw Katsma

NieuwsArchief

NieuwsArchief