Schoolkosten

Het volgen van voortgezet onderwijs is kosteloos, je hoeft niet te betalen voor het reguliere onderwijs en voor de schoolboeken en/of leermiddelen. Voor een aantal zaken vragen wij wel om een bijdrage.

—-

Schoolboeken

Leerlingen krijgen boeken ‘gratis’ in bruikleen. Aan het eind van het schooljaar (of bij vroegtijdig verlaten van de school) worden ze weer ingeleverd. Het is belangrijk om de boeken met zorg te behandeld. Het kaften van de boeken is dan ook verplicht. Voor de in- en uitlevering van boeken werken wij samen met VanDijk.

Schoolboeken bestellen

  1. Ga naar ‘Bestel jouw leermiddelenpakket’ op VanDijk.nl.
  2. Vul de plaats in waar je naar school gaat. 
  3. Selecteer jouw school en klas. 
  4. Log in met je e-mailadres en wachtwoord of maak een account aan via ‘Registreren’.
  5. Bestel de leermiddelen die je nodig hebt. 
  6. Je krijgt binnen 24 uur een orderbevestiging met een overzicht van de leermiddelen die je hebt besteld. 

Bekijk de video over het bestellen van de schoolboeken

—-

Vrijwillige ouderbijdrage

Per schooljaar vragen wij ouders/verzorgers om een vrijwillige bijdrage van €50,-. De bijdrage is vrijwillig, maar wel essentieel om deze extra’s te kunnen bekostigen. Dit geld wordt ingezet voor verschillende zaken die de sfeer en de kwaliteit van de school verbeteren:

  • voor de identiteit: de organisatie van kerst- en paasvieringen, voor de ‘Oase’ (materiaal dagopening) en materiaal voor de lessen godsdienst
  • voor sport- en culturele activiteiten: sportevenementen, thema- en projectdagen, sinterklaasvieringen, theatervoorstellingen
  • voor de kluisjes

—-

Excursies en werkweken

In klas 3 van het vmbo en klas 5 van havo/vwo worden excursies en werkweken georganiseerd. De bijdrage is vrijwillig, maar wel essentieel om deze extra’s te kunnen bekostigen. Omdat het een vrijwillige bijdrage betreft zullen leerlingen nooit om financiële redenen uitgesloten worden van activiteiten.     

Er is een spaarsysteem beschikbaar hiervoor. In oktober worden ouders/verzorgers en leerlingen hierover geïnformeerd.

—-

Online betaalomgeving

Met de online betaalomgeving WIS Collect sturen wij facturen voor de bijdragen. In deze online omgeving is de factuur te bekijken en eenvoudig via iDEAL te betalen.