Vacature docent BWI

Klopt jouw hart sneller van techniek en wil je jouw kennis delen? Ben je een vakman/vrouw en overweeg je om een stap te zetten naar het onderwijs? Dan is dit je kans! Kom werken als docent Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) op het Dockinga College.

Voor onze locatie vmbo-VAKschool zijn wij op zoek naar een 2e graads docent BWI die de sectie komt versterken. We hechten veel waarde aan jouw (uitgebreide) praktijkervaring.

Wat ga je doen?

Als docent ga je jouw opgedane vakkennis overdragen aan jongeren die het vak graag willen leren. Door jouw ervaring weet je alle ins en outs van jouw vakgebied en leer je de leerlingen de fijne kneepjes van de praktijkvakken.
Je haalt energie uit het begeleiden en coachen van de leerlingen en helpt ze bij hun ontwikkeling. Bij voorkeur heb je al enige ervaring op het gebied van coachen en begeleiden (in het werkveld of daarbuiten).
Je draagt bij aan de ontwikkeling en vorming van een nieuwe generatie vakmensen en zorgt dat zij met de juiste bagage het werkveld kunnen betreden.
Je laat de leerlingen zien wat er in de praktijk van ze wordt gevraagd en geeft ze de ruimte om in de praktijk te experimenteren met de geleerde theorie.

Functie eisen

  • Je bent bevoegd 2e graads docent BWI of studeert hiervoor;
  • Werk- en denkniveau is HBO;
  • Ervaring met begeleiden en coachen;
  • Je bent een teamplayer;
  • Praktijkervaring is een pre.

Sterk Techniekonderwijs

Het overdragen van kennis door mensen uit de praktijk sluit naadloos aan bij het landelijke project Sterk Techniekonderwijs. Ook de scholen en bedrijven uit de regio Noordoost-Friesland doen mee aan dit project. Het techniekonderwijs krijgt de komende jaren een flinke impuls. De ambitie van Sterk Techniekonderwijs is om de jongeren (weer) enthousiast te maken voor een technische opleiding en een verbinding te maken tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Het Dockinga College is één van de deelnemers aan dit project. > Bekijk de website van Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

Praktische informatie

Ingangsdatum vacature: 1 augustus 2022 

Dienstverband: 0,8 – 1,0 fte. Schaal LB max. trede 12 € 4.366,-.

Informatie over de vacature is in te winnen bij mevr. Annemarie Peeters-Veldman, teamleider vmbo-VAKschool. Reageren kan tot woensdag 22 juni a.s.

Interesse? Stuur een motivatie en CV naar mevr. Annie Bos: bsa@dockinga.nl.