Dockinga College VMBO-GT in actie voor KiKa

DOKKUM – Leerlingen van het Dockinga College VMBO-GT hebben donderdag 15 juni ruim 5000 euro bij elkaar gesport voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Jogchum van der Woude uit Dokkum, die zich al jaren inzet voor KiKa, daagde de leerlingen uit om in actie te komen voor dit goede doel.

Zo is het idee ontstaan om een actiedag met sportieve activiteiten te organiseren, waarvoor ze zich lieten sponsoren. Een andere mogelijkheid was het maken van een wandeling van 10 kilometer, waarmee ze ook geld inzamelden voor KiKa.

Na een gezamenlijke en zonnige start op school konden de enthousiaste leerlingen beginnen met de verschillende onderdelen. Bij de sportvelden van Be Quick werd gevoetbald, werd een hockeyclinic gegeven door de hockeyverenging, gekaatst en daar was een bootcamp gegeven door Palestra. In de turnhal van Turn- en Gymsport Dokkum was een groep aan het turnen en freerunnen. En in sporthal De Doelstien waren sportieve docenten met de leerlingen aan het volleyballen, basketballen, korfballen en badmintonnen.

Na een intensieve, sportieve en warme ochtend kwamen alle leerlingen weer terug op school, waar ze allemaal een ijsje kregen – gesponsord door Jumbo Dokkum. Daar werd ook het eindbedrag bekend gemaakt. Dankzij alle verenigingen, bedrijven en de geweldige inzet van de leerlingen is er een prachtig bedrag van €5280,-  opgehaald voor KiKa.