GT naar Willingen

Op 10 februari gingen 85 leerlingen uit klas 4 samen met zes docenten op ski reis naar het Duitse Willingen.

Op de vroege ochtend (03:45) kwamen de leerlingen aan op school in afwachting van de bus. Het was erg vroeg maar de leerlingen hadden er zin in. Nadat de identiteitsbewijzen gecontroleerd waren kon de bagage in de bus en vertrokken we richting Duitsland.

Af en toe deed er iemand een oogje dicht en ook werd er leuke muziek gedraaid door de buschauffeur. Vlak over de Duitse grens was een sanitaire stop en werden de snacks voor onderweg weer aangevuld. Vervolgens werd de reis hervat.  

Na het omzeilen van een file, kwamen rond 9 uur aan in het pittoreske Willingen. De bus moest de laatste kilometers nog een stukje klimmen, maar al snel kwamen de sneeuw en de pistes in beeld en nam het enthousiasme in de bus toe. Uiteindelijk konden we in kleine groepjes schoenen aan doen, helmen opzetten en de latten onderbinden.

Een klein groepje leerlingen had al ski-ervaring en mocht direct de pistes op. De rest van de leerlingen kreeg eerst een paar uur les. Met vallen en opstaan kon vrijwel iedereen na de les zelf gaan skiën en verspreidde de groep zich over de bergen. Een paar leerlingen hadden al snel door dat skiën niet echt hun ding was en vermaakten zich met de kabelbaan, de mooie omgeving en de lokale horeca. Tegen het einde van de middag gingen de meeste leerlingen en collega’s nog even de stad in om inkopen te doen en te eten en om 19:45 vertrok de bus weer richting Nederland. Uiteindelijk was het een lange, maar ook erg leuke en geslaagde dag.