Introductieweek klas 1

Van groep 8 naar de middelbare school: een hele verandering! Nieuwe klas, nieuw gebouw, nieuwe docenten, nieuwe vakken, een rooster en een coach in plaats van een juf of meester. Daar moet je even aan wennen, dus tijd voor een introductieweek!

Sportmiddag en buitendag op de scouting

Op maandag hebben alle leerlingen kennis gemaakt met de coach en de klas. ’s Middags was er een sportmiddag waarbij de leerlingen in een aantal rondes sport en spel veel samenwerkten en plezier hadden in klasverband.

Op dinsdag stond scouting centraal: het ondernemen van allerlei activiteiten, zoals vlotvaren en broodjes bakken op het vuur.

Lesdag volgens rooster om de school te leren kennen

De dagen erna was het wennen aan de school. De lessen volgens het rooster gingen los. De leerlingen gingen met de klas kijken waar alle lokalen zijn en wanneer de pauze is. Kortom; de ervaring hoe een eerste echte schooldag op de middelbare school gaat.

Verkeersmarkt

De meeste leerlingen hebben op de basisschool al een verkeersdiploma gehaald. Maar voor veel leerlingen is het fietsen naar Dokkum toch even wat anders dan het fietsen naar de basisschool. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen elke dag veilig op school komt en ook veilig weer thuis komt, sloten we de introductieweek af met een verkeersmarkt waarbij belangrijke praktijkervaring op een leuke manier werd opgedaan.

Aan het einde van deze informele spontane kennismakingsweek waren alle leerlingen er helemaal klaar voor!