Kerstviering VMBO GT

Op vrijdag 23 december vond op onze school de kerstviering plaats. Dit gebeurde op meerdere momenten, per leerjaar.

De onderbouw begon in de kantine met een terugblik op het afgelopen kalenderjaar. Er werd stilgestaan bij belangrijke gebeurtenissen uit 2022. Ook is er vooruitgekeken naar 2023. Hoe kunnen we het jaar hoopvol tegemoet gaan en hoe kunnen we hierin betekenisvol zijn voor elkaar en naar elkaar toe?

Maandag 19 december was het foute kersttruien dag. Docenten en ook een aantal leerlingen kwamen in een foute kersttrui naar school. Tijdens de kerstviering werd een aantal leerlingen nog in het zonnetje gezet. Deze leerlingen (per leerjaar één leerling) hebben een leuk prijsje ontvangen. 

Na de prijsuitreiking gingen de leerlingen van klas 1 en 2 met hun studiecoach/docent naar het lokaal om hier te genieten van een zelf-verzorgd kerstontbijt. Elke leerling had iets meegenomen. Fantastische lekkernijen en creatieve baksels zijn voorbijgekomen. Dit alles werd met elkaar gedeeld en zo ontstond een uitgebreid ontbijt met diverse broodjes, gebakjes, taarten, koekjes, soep, snoep en fruit.   

De leerlingen van klas 3 hebben in de kantine ook stilgestaan bij het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar het komende jaar. Daarna werd het ontbijt-buffet geopend in de kantine. Iedere leerling had iets meegenomen. Om 10.00 uur was het tijd voor het kerstvolleybaltoernooi. In een spannend volleybaltoernooi hebben de teams tegen elkaar gestreden om de winst. Ook heeft er nog een docententeam meegedaan!  

Alle vierdeklassers startten de ochtend met een tentamen van het vak Engels. Na het tentamen gingen ook zij terug- en vooruitkijken. Hierna was het ook voor de vierdeklassers tijd om te genieten van een welverdiend ontbijt. Tijdens het ontbijten konden de leerlingen van klas 3 én 4 kijken naar foto’s van het geslaagde kerstgala van de week ervoor! Dit zorgde voor hilarische momenten en er was veel gelach te horen in de kantine. 

Na de ontbijtochtend was er nog veel eten over. Gelukkig konden anderen blij gemaakt worden met het overgebleven eten. 6 boodschappenkratten met broodjes, beleg en koekjes zijn geschonken aan Wender Nachtopvang in Leeuwarden. De nachtopvang is er voor mensen vanaf ongeveer 25 jaar die dakloos zijn.  Zij hebben de etenswaren goed kunnen gebruiken!

We kijken terug op een waardevolle ochtend van samenzijn!