Leerlingen talentstroom klas 2 Dockinga GT doen mee aan Damstra Challenge

Afgelopen vrijdag pitchten zo’n 35 leerlingen van Dockinga College vmbo-gt klas 2 hun duurzame ideeën tijdens de Damstra Challenge. De leerlingen kwamen van de talentstromen Ontwerpen, Ontwikkelen en Ondernemen (O3) en Technologie & Toepassing (T&T).

Damstra Challenge
De Damstra Challenge laat leerlingen nadenken over de energietransitie en hun eigen toekomst. Bij Talentstroom O3 deden de leerlingen onderzoek naar kosten, subsidieregelingen, inkomens en alles op het gebied van economie om de energietransitie te kunnen realiseren. Bij T&T onderzochten de leerlingen onderzocht op welke manier de energietransitie handen en voeten kan krijgen.

Pitch voor Koninklijke Damstra
Na een aantal weken denken, zoeken en maken was het tijd om de ideeën te presenteren aan de vierkoppige jury, bestaande uit: Eline Veenstra en Ben Jansen van Kennislab NOF en Klaas Heidstra en Symen Damstra van Koninklijke Damstra Installatietechniek B.V. uit Driezum.

De meeste punten werden gegeven aan de groep van Hendrik, Aron, Rienk, Willem en Klaas. De jury was vooral lovend over hun twee ideeën om auto’s op waterstof te kunnen laten rijden en de uitvoerige berekening van energieproductie met windmolens en zonnepanelen voor de dorpen in Dantumadiel. Vol trots en met een bokaal, een goodiebag van Damstra én een cadeaubon gingen de jongens huiswaarts.

Gefeliciteerd!