Profielwerkstuk 2021

Op dinsdag 2 en donderdag 4 november tussen 18.00 uur en 21.30 uur vinden op onze school de profielwerkstukpresentaties plaats. Leerlingen houden in twee – of drietallen een presentatie over hun onderwerp. Leerlingen hebben de meest uiteenlopende onderwerpen gekozen: van bitcoins, via sneakers en PTSS tot robotica in de zorg.

In de afgelopen jaren heeft de school van deze presentaties altijd een groots festijn weten te maken. De school zou op deze avond van de profielwerkstukpresentaties door leerlingen zijn omgetoverd tot een plaats waar van alles getoond, betoogd en gedemonstreerd wordt, maar helaas heeft de covidcrisis ervoor gezorgd dat leerlingen op een andere manier hun onderzoek en hun onderwerp gaan presenteren. Leerlingen gaan nu een mondelinge presentatie houden. Deze presentatie duurt maximaal 20 minuten en wordt bijgewoond door 2 docenten (eerste en tweede begeleider). De presentatie wordt beoordeeld door beide docenten. De beoordeling van de presentatie telt mee voor zowel het project PWS als het examenvak Nederlands.

Gelukkig kan de school de ouder(s) dit schooljaar wel bij deze presentatie uitnodigen. Leerlingen hebben op school de juiste datum en tijd gekregen van hun werkstukbegeleider. Hopelijk heb je inmiddels een plekje in de drukke agenda gereserveerd voor deze belangrijke presentatie. Op deze manier zal je vast een goed beeld krijgen van het onderzoek dat de leerlingen hebben uitgevoerd en van de bijbehorende uitkomsten en ben je getuige van de leerprogressie van onze leerlingen. Het belooft een spannende, kleurrijke en leerzame avond te worden.