Uitwisseling Fulda

Week 39 stond in het teken van de uitwisseling met onze partnerschool de Konrad Adenauer Schule uit Fulda. Afgelopen juni is een aantal eerste klassers naar Fulda geweest, nu was het tegenbezoek in klas 2. Er was ee mooi en gevarieerd programma opgezet.

Maandagmiddag arriveerden de collega’s en leerlingen in Leeuwarden op het station. Dinsdagochtend hebben de leerlingen uit Fulda meegedraaid in onze lessen en ’s middags zijn we via het Bonifatiusbeeld (het project heet: ‘In the footsteps of Bonifatius’) naar de stad gelopen voor een tocht met de praam over de grachten en daarna een bezoek aan een van de molens. Woensdag was een sportieve dag op Schiermonnikoog met als hoogtepunt ’the mudwalk’, het wadlopen, waar menig leerling veel plezier aan heeft beleefd. Donderdagochtend werden we op het stadhuis welkom geheten door burgermeester Kramer en daarna was er een interessante rondleiding. Vervolgens met de bus naar Leeuwarden waar het Fries Museum is bezocht en de Oldehove beklommen. Om 18.00 uur was de Farewellparty op school. Alle gastouders hadden ontzettend hun best gedaan om allerlei lekkere (voor)gerechten en toetjes te maken. Het zag er fantastisch uit en het smaakte ook nog eens heerlijk! Ouders kregen gelegenheid om hun bevindingen van de uitwisselingsweek te vertellen en ook iets over de leerling uit Fulda die bij hun thuis logeerde.

Al met al een ontzettend mooie, drukke, interessante en intensieve week waarin veel vriendschappen zijn gesloten.

Op naar de volgende keer! Binnenkort krijgen leerlingen uit klas 1 voorlichting over de uitwisseling van volgend jaar en dan kunnen zij zich aanmelden voor dit prachtige project.