Basisschoolleerlingen bezoeken VAKschool

Afgelopen vrijdagochtend brachten basisschoolleerlingen van de Burgerschool in Dokkum een bezoek aan de vmbo-VAKschool. Hier namen ze een kijkje in de wereld van de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

Het was afgelopen vrijdag een gezellige boel op de afdeling BWI. De jonge bouwers keken hun ogen uit. Maar ze hielpen ook een handje mee. Onder andere met het stapelen van stenen. ,,Ze wisten al veel, bijvoorbeeld dat alleen stenen stapelen zonder specie niet sterk is. Er moest gemetseld worden”, vertelt BWI-docent Sjoerd. ,,Ook wisten ze te vertellen dat een dak zonder dakpannen niet waterdicht is. Vooral niet tijdens zo’n regenachtige dag als vandaag.”

Daarna was het tijd om langs de schilderafdeling te gaan. Hier kwamen mooie kleuren voorbij. En reclameborden. Eén bord sprong er met kop en schouders bovenuit: de gouden ‘M’ van McDonald’s.

Na afloop leverden de leerlingen hun bouwhelm in die ze bij binnenkomst opgezet kregen. Veiligheid staat namelijk voorop! Voor de leerlingen stond nog een leuke verrassing klaar; ze kregen een sleutelhanger van een bouwhelm mee naar huist. Het was een geslaagd bezoek!