BWI bezoekt Folkertsma Ginnum b.v.

Vorige week maandag bezochten de vierdeklassers die het profielvak bouwproces en -voorbereiding volgen, het industrieterrein Betterwird te Dokkum. Daar namen ze een kijkje bij de werkzaamheden die Folkerstma Ginnum b.v. verricht.

Tijdens het bezoek vertelde hoofdaannemer Folkertsma over hoe het werk hun is gegund, wat voor werkzaamheden ze verrichten, hoe de planning werkt en hoe het gehele plan wordt uitgevoerd. ,,Erg leerzaam voor de vierdejaarsleerlingen BWI”, meent BWI-docent Sjoerd.

De vierdejaarsleerlingen bezochten het bedrijventerrein in verschillende fases. De laatste fase is asfalteren. Dat bewonderden de leerlingen tijdens dit laatste bezoek. Ze konden al hun vragen hierbij stellen. De leerlingen hebben geleerd dat asfalteren om een hele voorbereiding en planning vraagt. En dat dit werk erg afwisselend is. Ook in de winter lijkt hen dit geen koud werk vanwege het hete asfalt.

Met deze bezoeken leren de leerlingen op een praktische manier. De opdracht die nu volgt is het in 3D inrichten van een terrein.