Dockinga College besteedt aandacht aan verkeerseducatie voor brugklassers

DOKKUM – Al jaren wordt er tijdens de introductieweek van de eerste klas aandacht besteed aan verkeerseducatie op het Dockinga College. Veel brugklassers komen met de fiets naar school. Omdat ze nu actiever deelnemen aan het verkeer, is het van groot belang dat ze zich bewust zijn van de verkeersregels en weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Daarom maakt verkeerseducatie integraal deel uit van het onderwijs op het Dockinga College. 

Op donderdag 7 september kregen de eerstejaars leerlingen van de vmbo-VAKschool les over diverse aspecten die van invloed kunnen zijn op de verkeersveiligheid, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VNN) en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV). Wethouder Pieter Braaksma van de gemeente Noardeast Fryslân was aanwezig bij de aftrap van deze verkeersdag.

Tijdens deze dag kwamen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder:

  • Oog- en reactietesten
  • Aandacht en afleiding
  • Het alcoholparcours
  • Groepsdruk

Daarnaast was er ook een demonstratie van de remweg, waarbij leerlingen konden zien hoe lang de remweg van een auto is bij snelheden van 30, 50 en 60 kilometer per uur.

Dit evenement, gehouden tijdens de introductieweek voor brugklassers op het Dockinga College in Dokkum, werd beschouwd als een essentieel onderdeel om kinderen bewust te maken van verkeersveiligheid. Binnenkort zal verkeersveiligheid ook opnieuw op de agenda staan van de gemeenteraad. Voor de kinderen was het niet alleen educatief, maar ook erg leuk.

Bekijk ook de video van RTV NOF!