Fleur van der Bij bezoekt vmbo-VAKschool

Donderdag 28 oktober heeft journaliste, historica en schrijfster Fleur van der Bij een bezoek gebracht aan onze locatie. Fleur heeft een lezing verzorgd voor de 3e klassers. Tijdens de lezing heeft Fleur verteld over haar spannende reis naar Sudan, waarover ze in haar debuut ‘De Nijl in mij’ schrijft. Ook haar tweede boek ‘Verkeersslachtoffer 22/10’ kwam aan bod. Op 22 oktober 1996 kwam haar zusje om het leven toen ze op weg naar school werd geschept door een automobilist. Fleur had de volledige aandacht van de leerlingen, het was helemaal stil in de kantine.

Als voorbereiding hebben de leerlingen klas 3 tijdens de coachles een hoofdstuk uit Fleur haar boek ‘Verkeersslachtoffer 22/10’ gelezen en vragen voorbereid die ze na de lezing aan Fleur hebben gesteld.

Fleur van der Bij publiceerde interviews en reportages in onder meer Dagblad van het Noorden en de Volkskrant. Voor Europees cultureel erfgoed organisatie CHAIN organiseerde ze historische studiereizen. Op het internationale kantoor van postercollectief Loesje in Berlijn werkte ze als creatief activiste.

Het was een inspirerende middag!