Paarse vrijdag op de vmbo-VAKschool

Dokkum – Afgelopen vrijdag 9 december kleurde de vmbo-VAKschool paars op Paarse Vrijdag. Voor deze dag organiseerden leerlingen en docenten verschillende activiteiten, waaronder een paarse markt.

Elk jaar op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag; een actiedag waarop de hele school hun steun voor sekse-, gender- en seksuele diversiteit kan laten zien door paars te dragen. Het hoofddoel is om seksuele- en genderdiversiteit bespreekbaar te maken. De lessen van deze week stonden op het Dockinga College dan ook in het teken van diversiteit en LHBTQIA+, oftewel: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer, intersekse en aseksueel.

Paarse Markt

In de pauzes werd een Paarse Markt gehouden, waar paarse armbandjes en tattoos zijn uitgedeeld. Ook gingen de leerlingen hier in de weer met paarse haarspray en regenboogschmink.

Het gesprek aangaan

In alle locaties van het Dockinga College (vmbo-VAKschool, vmbo-gt en havo/vwo) hingen posters en de scholen waren versierd. Vele leerlingen en docenten kwamen in het paars gekleed naar school. Allemaal om het gesprek over LHBTQIA+ op gang te brengen. Dit gesprek ging door in de drie lessen die door het GSA-netwerk zijn gemaakt: Nederlands, muziek en maatschappijleer.

Met al deze activiteiten was Paarse Vrijdag op iedere locatie van het Dockinga College het onderwerp van gesprek.