Renske en Lars in de prijzen bij regionale voorrondes Skills Talents Friesland

Afgelopen vrijdag vonden de Noordelijke voorrondes van Skills Talents plaats bij Firda aan de Anne Wadmanwei te Leeuwarden. Drie teams van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College namen deel aan de teamvakwedstrijden. Met de bouw van een voederhuisje eindigde het team van Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) op de eerste plek.

Skills Talents

Skills Talents zijn jaarlijkse teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen om te laten zien wat ze in hun mars hebben. In totaal zijn er tien verschillende wedstrijdcategorieën en de wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een voorronde op school, een kwalificatiewedstrijd per regio en uiteindelijk de nationale finale.

Kwalificatiewedstrijd

De kwalificatiewedstrijd vond afgelopen vrijdag plaats bij Firda in Leeuwarden. De start was om 9.00 uur. Nadat de begeleiders de wedstrijdvloer hadden verlaten, mochten de leerlingen aan de slag gaan met hun opdracht. Bij Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) bestond deze opdracht uit het maken van een voederhuisje. Vierdejaarsleerlingen Renske Elzinga en Lars Jelsma wisten hiermee de eerste prijs bij BWI in de wacht te slepen. Daarbij werden ze beoordeeld op onderdelen als samenwerken, taakgericht werken, veiligheid en vakdeskundigheid. Met deze winst hebben beide leerlingen zich geplaatst voor de landelijke finale, welke plaatsvindt op 21 maart in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.  

De andere teams van de vmbo-VAKschool bestonden uit leerlingen van Produceren, Installeren & Energie (PIE) en uit leerlingen van Zorg en Welzijn (ZW).

Leren waar ze goed in zijn

Met Skills Talents leren de leerlingen waar ze écht goed in zijn. De opdrachten zijn gebaseerd op de profielen van het vmbo, maar wel in een eigentijds jasje. De leerlingen werken namelijk ook aan hun 21-eeuwse vaardigheden. Met de deelname aan deze wedstrijden hoopt het Dockinga College de leerlingen voor te bereiden op het eindexamen.