Ruben en Hein NATIONAAL kampioen SKILLS TALENTS

Leerlingen Dockinga College zijn de beste van Nederland op het vakgebied BWI (Bouwen, Wonen en Interieur)

Hein Reitsma en Ruben de Vries, leerlingen van de vmbo-VAKschool, zijn op het onderdeel Bouwen, Wonen en Interieur – afgekort als BWI – de beste leerlingen van Nederland! Afgelopen donderdag was de landelijke finale van Skills The Finals in Utrecht, de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Tijdens de regionale voorronde (op 9 februari in Heerenveen) waren de heren al eerste, wat hun een plek opleverde in de landelijke finale. Alle inzet en ambitie is tijdens de finaledag bekroond met een eerste prijs!

Op de finaledag heeft het team van Hein en Ruben verschillende opdrachten uitgevoerd, die zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury. De opdracht was om vooraf op school in eigen ontwerp een spatscherm te maken. Tijdens de finale hebben de jongens een bank corona-proof gemaakt. Hiervoor kregen ze 5 uren de tijd. De bank bestaat uit twee zitgedeeltes, met een tafel er tussen. Het spatscherm wat op school al was gemaakt, staat op de tafel. Dit geheel zorgt ervoor dat de bank corona-proof is.

Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passen en arbeidsmarktkansen. Zo kunnen vmbo’ers laten zien wat ze in hun mars hebben.