Spanning en sensatie tijdens de finale van het Liudger Drone Event 2024

Gisteren waren we met eerstejaarsleerlingen van de VAKschool aanwezig bij het Liudger Drone Event; een wedstrijd tussen verschillende scholen van CSG Liudger en PRO Drachten. Ook wij deden mee!

Tijdens deze dag was er van alles te zien en beleven. Leerlingen konden programmeren met drones, racen in een race simulator, een augmented reality parcours afleggen of zelfs ontsnappen uit een escaperoom van Brandweer Fryslân! De dag werd afgesloten met de Drone Cup Finals, waarbij leerlingen ervoor moesten zorgen dat de drones zich door, over en langs de zelfgemaakte obstakels manoeuvreerden.

Innovatielab

Het Liudger Drone Event is een initiatief van het Innovatielab Team (ILT), welke bestaat uit medewerkers van PRO Drachten en alle scholen van CSG Liudger. Samen runt het team het Liudger Innovatielab, met als doel om leerlingen en medewerkers te inspireren. Ook organiseert het ILT schooloverstijgende activiteiten zoals het Liudger Drone Event. Op de VAKschool zijn we ook bezig met het opzetten van zo’n Innovatielab en zodoende waren ook wij van de partij.

Drone Cup Finals

De finale vond gisteren plaats in Sportcentrum Drachten. In de wedstrijdarena gingen we de strijd aan om te laten zien dat we het beste droneteam van 2024 zijn. Dat is helaas net niet gelukt, maar we hebben de finale wel bereikt.

Benieuwd naar de aftermovie van deze dag? Ga naar Spanning en sensatie tijdens de finale van het Liudger Drone Event 2024 – CSG Liudger