Terugblik: Dockinga Toppers tijdens regiofinale First LEGO League

Op vrijdag 16 december vond één van de regiofinales van de FIRST LEGO League plaats op CSG Liudger Raai te Drachten. Achttien wedstrijdteams streden om een plek in de landelijke finale, waaronder de Dockinga Toppers van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College.

FIRST LEGO League

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie aan de hand van verschillende opdrachten te onderzoeken. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar was dat SUPERPOWERED.

Dockinga Toppers

Viermaal probeerde dit team op de wedstrijdtafel missies met een zelf geprogrammeerde robot te vervullen. ‘Hiermee zijn we 8e geworden van de 19 teams van allemaal verschillende scholen en niveaus. Dit is een enorme prestatie van de jongens’, laat Dockinga-docent Feenstra weten.

‘Ook hebben de jongens een presentatie moeten geven over een energietraject van de toekomst. Hun presentatie ging over de sportwagen van de toekomst; een sportwagen met zonnepanelen op het dak en met buizen die ventilatoren bevatten zodat de auto zichzelf met wind oplaadt. Knap hoe ze dit presenteerden!’

Het was een super leerzame en leuke dag. Met een voldaan gevoel gingen de Dockinga Toppers weer naar huis.