VAKschool naar SKILLS

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. De vmbo-VAKschool was tijdens de regionale voorronde op 9 februari in Heerenveen vertegenwoordigd door vier teams. Twee teams gingen met een prijs naar huis.

Hein Reitsma en Ruben de Vries zijn op het onderdeel Bouwen, Wonen en Interieur – afgekort als BWI – eerste geworden en zijn hiermee door naar de landelijke finale in Utrecht en strijden daar in maart om de beste van Nederland te worden op het onderdeel BWI.
Jochum Veenstra en Dimitry de Hoop mochten de tweede prijs in ontvangst nemen op het onderdeel PIE, Produceren, Installeren & Energie.  

Aan de hand van een wedstrijdopdracht gaan de leerlingen in teams aan de slag. In de 5 uur tijd die er voor een opdracht staat leveren ze een planning, een materiaallijst, een tekening, een ureninschatting en een eindproduct.

Skills Talents wordt jaarlijks georganiseerd voor laatstejaars vmbo’ers om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Leerlingen leren waar ze écht goed in zijn. De opdrachten zijn gebaseerd op de profielen van het vmbo, maar wel in een eigentijds jasje want de leerlingen werken ook aan hun 21-eeuwse vaardigheden.

Eerst vinden op school voorrondes plaats. Het beste team per profiel gaat naar de kwalificatiewedstrijd.

De landelijke finale van Skills Talent is op 31 maart a.s. in de Jaarbeurs Utrecht.