Dockinga kerstfair levert 3500 euro op voor de voedselbank

DOKKUM – Afgelopen vrijdag veranderden de leerlingen van Dockinga College havo/vwo en de vmbo-VAKschool in heuse verkopers tijdens de jaarlijkse Dokkumer kerstfair in Dickensstijl. De verkoop van zelfgemaakte ambachtelijke producten leverde 3500 euro op, wat geheel ten goede komt aan de voedselbank van Dokkum.

Dickensstijl

Ieder jaar neemt het Dockinga College deel aan de kerstfair van Dokkum, welke dit jaar plaatsvond op vrijdag 8 december. De organisatie van de kerstfair stelde vijf kramen aan het Dockinga College ter beschikking in de Kleine Breedstraat; het ‘Dockinga-gebied’.  Traditie tijdens deze kerstfair is Charles Dickens. Daarom bemanden zowel de leerlingen als de docenten de kraam geheel in stijl; in Dickenskleding.

Ambachtelijke producten

Bij de verschillende kerstkraampjes verkochten de scholieren producten waaraan ze de afgelopen weken hard hadden gewerkt. De leerlingen van de VAKschool maakten onder andere 3D geprinte bouwpakketten voor puzzels, waxinelichthouders en kerstkransjes. De havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen werkten aan kerst kleihangers, mezenbollen, keramiek kommetjes en schilderijen. Daarmee werd een tal van verscheidenheid aan producten verkocht. De verkoop leverde een schitterend totaalbedrag van 3500 euro op voor Voedselbank Dokkum. Binnenkort vindt er een officieel moment plaats waarop de cheque wordt overhandigd.