Onderwijs met behulp van een laptop

Om toekomstbestendig onderwijs te blijven bieden, werken alle eerstejaars leerlingen van het Dockinga College vanaf schooljaar 2023-2024 met een eigen laptop.

Wij kiezen bewust voor een mix van boeken én digitaal materiaal, oftewel ‘blended learning’; geen specifiek laptop-onderwijs, maar onderwijs mét een laptop. En dat onderscheid is essentieel. De laptop gebruiken we ter ondersteuning van het leerproces en als aanvulling op de lesboeken. Denk hierbij aan het opzoeken van informatie en het maken van oefeningen en/of aantekeningen. Dit biedt flexibiliteit, maakt onderwijs op maat mogelijk en de lessen afwisselender.

Aanschaf via Studywise

Bij het bestellen, uitleveren en het verlenen van service, werkt het Dockinga College samen met een externe partij. Ouders/verzorgers kunnen hierdoor voordelig een laptop aanschaffen. Het is daarnaast mogelijk om een aanvullend garantiepakket af te sluiten. Wij stellen de benodigde software als school ter beschikking. Een laptop aanschaffen kan via Dockinga College – Studywise.

Met ouder(s)/verzorger(s) voor wie het niet haalbaar is om een laptop aan te schaffen of wie principiële bezwaren heeft, worden afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over een betalings­regeling. Het is tevens mogelijk een eigen laptop mee te nemen, mits deze voldoet aan de specificaties van onze scholen. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd. Meer informatie hierover staat in de brief die leerlingen bij de kennismaking ontvangen.

Studywise klantenservice

U kunt terecht bij de Studywise klantenservice voor alle vragen over de laptop(s) en/of de bestelling in de webshop. De klantenservice is bereikbaar via info-Studywise-enschede@dustin.com