Koop een stoel en steun het goede doel

De onderbouw van Dockinga College havo/vwo – de school voor havo, atheneum en gymnasium – neemt afscheid van haar oude stoelen. Ze werden sinds jaar en dag gebruikt, generatie na generatie nam er plaats, werd er groot, maakte er vrienden. Het zijn dus niet zomaar stoelen: het zijn Dockinga’tjes. Daarom worden de oude stoelen niet weggegooid, maar de zitplaatsen vol herinneringen worden verkocht voor een heel erg goed doel: Parkinson.

Het goede doel
Het Dockinga College bestaat uit allerlei verhalen, die samen de school vormen. Ze zijn de moeite waard om te vertellen. Sommige mooi en vrolijk stemmend, maar er zijn er ook verschillenden die je raken. Dat is het verhaal van twee van onze leerlingen, waarvan de moeder op hele jonge leeftijd al de ziekte van Parkinson kreeg. De ziekte maakt dat je langzaam steeds minder kunt, in denken en in doen. Ondanks de uitdagingen die het gezin Bakker door de ziekte aan moet gaan, zijn ze zeer betrokken bij onze school.

De opbrengst van deze kerstactie willen we dan ook graag doneren aan meer onderzoek voor het tegengaan van Parkinson. Op de website van de Hersenstichting leest u meer over Parkinson.

Neem plaats op de stoel
Welk verhaal vertelt zo’n stoel u? Neem plaats op uw eigen stoel en ga terug in de tijd. De stoelen kosten 10 euro per stuk en per ‘klant’ mag u er maximaal 4 kopen. Niet alleen leerlingen, maar ook ouders, pakes & beppes, de sportclub of vereniging kunnen zich aanmelden.

Bestellen
Uw bestelling vraag of opmerking stuurt u naar kerstactie@dockinga.nl. Meer informatie ontvangt u na aanschaf via de mail. De stoelen kunt u donderdag 21 december of maandag 8 januari afhalen bij Dockinga College havo/vwo, gebouw De Finne.

Heeft u geen behoefte aan een stoel, maar wilt u de actie wel steunen? Via onderstaande QR-code kunt u gemakkelijk uw donatie aan ons overmaken.

Bedankt voor uw bijdrage. De verhalen die uw stoel vertelt verzamelen we graag. Als u uw verhaal met ons wilt delen, stuur dan een bericht naar kerstactie@dockinga.nl.