Open Huis druk bezocht

Op 25, 26 en 27 januari stonden tussen 16.30 – 19.00 uur de deuren van onze locaties vmbo-VAKschool, vmbo-gt en havo/vwo open voor alle groep 8 leerlingen die sfeer wilden proeven op de verschillende locaties. Ook de ouders waren welkom, zij mochten wachten op het plein en daar met docenten in gesprek gaan en vragen stellen. Zo kon het Open Huis corona-proof doorgaan.  

Het Open Huis is één van de activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd om toekomstige leerlingen een goede keus te laten maken voor de volgende school. Er was veel animo om een kijkje te nemen op de locaties vmbo-VAKschool, vmbo-gt en havo/vwo. Kinderen liepen volgens een vaste looproute in kleine groepjes door de school. Onder leiding van een leerling van de locatie of een docent, kregen ze een rondleiding door de hele school. Bij diverse vakken kon een activiteit, een spel of een proef worden uitgevoerd. Ondertussen konden de groep 8 leerlingen ook hun eigen vragen stellen.

“Vorige week ben op de Doedag geweest. Toen hebben we proefles gehad. Nu heb ik een rondje door de school gemaakt en heb ik alles kunnen zien. Nu weet ik wel waar ik voor ga kiezen.”

“Gelukkig geven de corona-maatregelen ons dit jaar meer ruimte om leerlingen en ouders een beeld te geven van het onderwijs op het Dockinga College. We hopen dat ze door alle georganiseerde activiteiten, zoals de online voorlichting, de Doedag en het Open Huis, een juiste keuze voor het vervolg onderwijs kunnen maken,” aldus Sjors Veltman, directeur havo/vwo.