Stemmen voor LC Toptalent 2024 kan nu!

Elk jaar organiseert de Leeuwarder Courant de wedstrijd ‘LC Toptalent’. Dit jaar werden ruim tachtig profielwerkstukken ingestuurd. De redactie koos ook dit jaar uit alle inzendingen de dertien meest opvallende werkstukken en de makers hiervan strijden tijdens de finale om de prijzen: wat is het beste werkstuk uit het vmbo, van de havo en van het vwo? Die finale vindt plaats op woensdag 17 april in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.

De winnaars worden aangewezen door een jury bestaande uit Hoofdredacteur Maarten Pennewaard van de Leeuwarder Courant, Engelien Reitsma van Campus Fryslân en Hendrikus Venema van Innovatiepact Fryslân. Van het Dockinga College is havist Ilse van der Meulen geselecteerd. Met haar profielwerkstuk BookTokBoppe maakt ze kans op de titel ‘LC Toptalent van 2024’: de titel voor het beste profielwerkstuk van Friesland. Ze onderzocht of jongeren via TikTok gestimuleerd kunnen worden om Friese boeken te gaan lezen.

Stem op jouw favoriet

Hoewel niet elk ingestuurd profielwerkstuk door de redactie is geselecteerd als finalist van LC Toptalent, maken alle werstukken kans op de publieksprijs. Ook jij kunt onze leerlingen helpen door te stemmen. Dat kan via lc.nl/toptalent

Voor het Dockinga College kun je stemmen op de volgende profielwerkstukken:

  1. Beter leren schaken – Jelle-Jan de Zwart, Dockinga College Dokkum
  2. Dutch Grand Prix – Mila Ronner, Dockinga College Dokkum
  3. Wat kost een paard? – Florine de Vries, Dockinga College Dokkum
  4. Japanse straatmode – Eden van Rooijen, Dockinga College Dokkum
  5. Schoolroosters verbeteren – Tjalling Feenstra, Dockinga College Dokkum
  6. Dansen en denken – Anna Aukje van Dijk, Dockinga College Dokkum
  7. Windmolens in Noardeast – Aaron Houweling, Dockinga College Dokkum
  8. BookTokBoppe – Ilse van der Meulen, Dockinga College

Stem op jouw favoriet!