Activiteiten

Vanuit het Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) worden in de onder- en bovenbouw (buitenschoolse) activiteiten georganiseerd. Voorbeelden zijn het bezoeken van een tentoonstelling, een film- of een toneelvoorstellingen. In de derde klas is het vak CKV een verplicht onderdeel van het lesaanbod.

Sport

Ook worden er regelmatig sportactiviteiten georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld voetbal- en basketbaltoernooien en gaan leerlingen klimmen, schaatsen en skiën.

Activiteiten met de klas

Soms gaat een klas, samen met de coach, bowlen of een avondje naar het zwembad. Naast deze klassenactiviteiten is er voor de onderbouw ieder jaar een themafeest en voor de bovenbouw het jaarlijkse galabal.

Werkweek

In klas 4 ga je een week op reis, de werkweek naar de Ardennen of Berlijn. Voor veel leerlingen is dit het hoogtepunt van hun schooltijd op het Dockinga College.

Meedenken en mee-organiseren

Wij vinden het waardevol om onze leerlingen te betrekken bij het organiseren van activiteiten en vieringen.  Zo word je gevraagd om mee te denken, te helpen bij de voorbereiding van activiteiten en vieringen. Ook dagen we je uit om je talent te tonen of een andere activiteit waar je je goed bij voelt.