Talentstromen

Wij geloven in de talenten van kinderen en moedigen je aan om te leren van de keuzes die je maakt. Vanaf klas 1 mag je al keuzes maken in hoe je de keuze werktijd (KWT) invult en welke talenten je wilt ontplooien.

Tijdens keuze werktijd kun je ondersteuning krijgen bij verschillende vakken of kiezen voor huiswerk maken in de stilte ruimte.

Ontdek je talent

Wij bieden in klas 1 en 2 drie talentstromen aan:

  • Kunst, Cultuur & Creativiteit
    Voor de leerling die graag creatief bezig is of later een creatief beroep wil. Er zijn 8 disciplines: beeldende vorming 2- en 3-dimensionaal, muziek, dans, theater, fotografie, film, textiel/mode.
  • Sport & Bewegen
    Extra uren sport in je rooster! Tijdens deze lessen gaan we dieper in op verschillende aspecten binnen meerdere sporten en/of bewegingsactiviteiten. Je kunt denken aan techniek, tactiek en spelregels van verschillende sporten die je ook in de onderbouw al hebt gedaan. Naast een verdieping zal sport en bewegen ook een verbreding zijn van je sportervaring.
  • Technologie & ICT
    Bij het vak Technologie & Toepassing (T&T) krijg je opdrachten van bedrijven en maatschappelijke instellingen bij jou uit de buurt. Het gaat om problemen waar technologische oplossingen voor nodig zijn. Je werkt alleen of in een groepje. In drie stappen – actie ondernemen, onderzoek doen en ontwerpen – maak je een prototype, model of advies.